Yerköprü Karaisali doğa-güzelliği

Yerköprü, Karaisalı’nın ve Adana’nın gözde mekanı olarak turizm alanında örnek bir çalışma olarak hizmete girdi. Sanayisi olmayan Karaisalı’nın eko turizmle kalkındırılması için mesire yeri Yerköprü’deki peyzaj çalışmaları geçen yıl tamamlanmıştı. Son dönemde, amaca hizmet edemeyecek, Karaisalı´ya yakışmayan köhne yapı, eski Yerköprü mesire yeri yıkıldı. Buraya, yakışır bir bina yapıldı. Oturma grupları hep ahşaptan. Karaisalı taşıyla yapılan arklar, su sesini her yere taşıyor. Çimlendirme, çeşitli çiçekler, Yerköprü’nün güzelliğini bir tablo misali ortaya koyuyor. Karaisalı’ya yakışan, ekoturizmi başlatacak, kalkınma amacına hizmet edecek tesis ihaleye çıkarılıyor.

Adana şehir merkezine 53 Km. Karaisalı ilçe merkezine ise 13 Km. mesafede olup asfalt yolla ulaşılabilmektedir.

Genel Bilgi
Çakıt suyunun battığı ve tekrar yüzeye çıktığı yerlerden dolayı Yerköprü adı ile anılmıştır. Buradaki mesire alanı Kapuz ve Belemedik Kanyonlarının kesiştiği bir noktadır. Kanyon yürüyüşü başlangıç noktasıdır.  Çakıt ırmağının kenarında  2005 yılında 2210 M2 alanda kurulmuştur.

Karaisal’nın diğer unutulan değeri Kapıkaya Kanyonu’nun   bu gün Adana turizminin start aldığı bir yürüyüş parkuru haline geldi. Yapılan çalışma ile Kanyon’un doğaseverlerin düzenli uğrak yeri oldu. Kolaylaştırılmış parkur, bazı çalışmalarla da güvenli hale getirildi. Kanyonun girişi, şelale mevkisinin Yerköprü’ye bağlanması, insanların huzurlu bir doğa yürüyüşü yapmasını

hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Muş ovasında karlı ilk bahar Lale ve murat Köprüsü manzarası

Muş (Ermenice: Մուշ, Kürtçe: Mûş), Muş ilinin merkezi olan ve ile ismini veren şehirdir. Ayrıca …

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!