Düzce Balabolon Şelalesi ve Düzce, bolu dağları

Yığılca varlığını orman yapısından alan yeşilin her türlü tonunu taşıyan ağaçlarıyla dolu dağların eteğinde şelaleleri doğal nağmeleri eşliğinde insanı rüya alemine götüren, içerisinde kuş sesleri ve değişik yabani hayvan türlerini barındıran dinlenmeye ve yaşamaya bedel Yığılca Yedigöller yolu üzerinde bulunan Balabalon Şelalesi sizleri doğanın sesine davet ediyor.

Yığılca, Yedigöller yolu üzeri, Bekirler Köyü, Azap Yüzü Deresi üzerinde bulunan şelale kanyon, bölgede Boğabeli olarak bilinmektedir. 200mt. lik parkur boyunca 7 adet şelale ve göletten oluşan kanyon varış noktasında 40mt.den akan şelale ile parkurunu tamamlamaktadır. Bölge özellikle kaya tırmanışı aktiviteleri için uygun olup, bölgenin kendine has yeşil dokusuyla da dikkat çekmektedir.

Yığılca batıdan Düzce ili merkezi ve Akçakoca ilçesi, güneyden Kaynaşlı ilçesi ve Bolu ili, kuzeyden Zonguldak ilinin Alaplı ilçesi, doğudan Bolu ilinin Mengen ilçesi ile çevrili, coğrafi ve tabiat güzellikleri ile birçok turizm potansiyeline sahip, gelecekte bölgesel kalkınmada ilimizin öncü bölgelerinden biri olmaya adaydır.

Bünyesinde yemyeşil bal ormanları, şelaleleri, mağaraları, ve gölleri barındıran Yığılca, bozulmamış doğası, kültürel yaşam tarzı ile ilimizin önemli turizm potansiyellerini içinde barındırır. Düzce Ovasını besleyen Hasanlar Barajı Gölüne dökülen Küçük Melen Çayı’nın yukarısında yer alan bölge, doğudan batıya doğru uzanan Küçük Melen Çayı, kuzeyden ve  güneyden zengin derelerle beslenir.

Bu zengin su kaynaklarının beslediği şelalelerimizden biri ‘‘Yığılca Saklıkent Şelalesi Peyzaj Projesi’’ile gerekli düzenlemeleri yapılarak piknik ve mesire alanı olarak bölgeye kazandırılan Saklıkent Şelalesidir. Diğer bir şelale ise, Yığılca, Karakaş, Mengen, Yaylatepe ve Yedigöller yol güzergahı üzerinde  (35km) bulunan ve ilimizin önemli yürüyüş rotalarından biri olan Yoğunpelit Şelaleleri ve Yılançatı Kanyonudur.

hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Ulukaya ve Yörecik(zengök) Murat nehri manzaraları

Murat nehridiyadinden doğup Muş iline kadar süzülerek gelen murat nehri muşun 1600 rakımı üstünde iki …

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!