Milliyetçi parti olarak geçinen MHP gider Arapçıların kuyruğuna girer ümmetçilik yaparsa milliyetçiği savunmak solculara ve demokratlara kalır. Dün önüne ip attığı liderin meşrebinden giderse lideri, milliyetçilerin demokratlaşamadığı yerde demokratları da liberalleştiremezsiniz
milliyetçilik milli burjuva ülkenin temelini oluşturur ama milli burjuvanın az olduğu yerde büyük burjuva emperyallerin hizmetine girer. ne ulus nede devlet kalır. sonunda milleti olmayan devletin kendisi de var olamaz. sert bir darbede kolayca yıkılır.
Uluslar benliğini kimliğini yitirmemeli. yoksa başka milletlerin boyunduruğunda yaşamak zorunda kalır. hem milliyetçi hem ümmetçi olunmaz. ümmetçilik din mensupluğu gibi görünse de aslen Arapların milli örfü olan Arap İslamiyet’ine geçtiği anda Araplaşır. Türk dilini töresini kaybeder
din kendi dilinde ve kendi töresinde yaşanırsa milletler(Türk milleti) uzun yaşar. yoksa Suriye gibi biri seküler diğeri din devleti kurarak bir yerlere yaslanarak yürüdüğünde Rusya gibi desteğini çektiğinde devlette ve milletide yıkılır.
************
Avrupa artık ABD Çin’le yarışıyor. Wilson prensibi sömürüden paylanma dönemi bitti. ABD ile çok can yakıp arkasında çok ekmek yediniz. Tek yada grup yaparak zenginleşme olmaz. Çevreyle olur.G10 ile 3.dünyayı sömürdünüz. Sizi Ortadoğu aşağı çekiyor. Yüksekle yükselir alçakla alçalırsınız
******
Çöl devesini batıya götürürseniz orada yaşayamaz. 1-domuz eti değil deve eti ister. Deve gibi kavga ister. Önüne eşek olmazsa deveyi yol gidemez. her hayvanı yerinde değerlendirin yoksa fil yiyenler fili Avrupa’ya getirirse deve sidiğinden sonra fil haceti Avrupa’yı batırır.
******
Arapların amacı Türkiye’yi parçalamak. Bu yüzden Araplaştıramadıkları türkü ve kürdü karşı karşıya getirerek kırdırmak. Bunun için Irak Suriye PKK ye ev sahipliği yaptılar. Âmâ kendi ülkeleri bölünmeden kurtulamadılar. Türk Kürt birlikte yaşamış aynı türküleri yakmış beraber yaşamış.
birbirine büyük ayrımcılık yapmamış halkı demokratik gelişmesini engellemek için şimdide İslam dinini kullanarak eşit devlet statüsü isteniyor. İnsanları domuz bağı ile betona gömen hizb*lahci parti yapıyor. doğuyu Kürt ermeni tehcir, batıyı Türk Rum’u mübadele ile kendine yurt yaptı
********
İslam’ın Üstündeki ruhban sınıfı tarikatlar kökeni, eğitim olmayan ekol olamamış safsata üreten, kuran dini diye peygamberi küçümseyen, hurafe üreten bilimi küçümseyen tarikat; cemaat toplumu ilerletmez. Kuran imanla savaşı, düşmanı küçümseyerek İslam’ı düşman bombasına hedef yapmıştır
İslamiyet Hristiyanlık gibi bir din adamı sınıfını ret eder. İbadet için imam ve müezzin yardımcıdan başka din görevlisi yoktur. gavs, şeyh, Şıh, hoca, hemen hepsi Hristiyan mezheplerine özenti ile İslamiyet’i tahrif eden gerileten din tüccarlarıdır.
********
Eninde sonunda büyük soykırım yapacağız. Sizi Allahlınıza kavuşturacağız’ diyor Yahudi, Nerde İslam’da birlik, teknoloji. elinde taş iki tüfek kıytırık füzeyle savaşanlar; sarayda yaşayan itibarı yüksek tutan kral ve üs tabaka size meydan okuyorlar. Ya arabın şamın yada şekerini yeriz diyor.
Bu ne padişahlığı; herkes seçimle gelip seçimle giderdi. kıçı kırık, irrite odalarda 25-30yıl emeklide olmuyorlar. Oda arpalık mı miras mı kalmış. Geleni gideni tokatlayıp geleni deviriyor yada siyasetçi ile ortak çalışıyor. Odalara emeklilik, yaş haddi koyun. Tosuna koyunluk yapmasınlar
********
Şaklabanların karalamalar ağzı çirkin mankensilerin yalak kokan ağızla kara çalması bu her zamanki gibi günü kurtarır yada seçim olsa birkaç puanı kapatır; aradakilerin ağzına sakız verir. Önemli olan şaklabanlara ihtiyaç duymayan işini başarıyla yapmanın verdiği güvenle yürümek.
********
Sosyal medya ordusu varmış. Bende diyorum eko ya veryansın edenler gerçek suçlular hakkında neden konuşmaz. Onların amacı muhalefeti suçlayıp yeni suçlar yaratıp yargıyla terbiye etmek. Gündem saptırıp sahte gündem sahte imaj yaratıp düşünce üretemeyen yandaşa algı yüklemek.
Kültür toplumsal duyarlığı geliştirme ve estetik duygu ve düşünceyi insanları eğiterek hem üreten hemde ürettiğini tüketen toplum kültürel zenginlik yaratır. Zümreyi zenginleştirmek başkalarının albenili üretimini ve yüksek kültürünü satın alır. Avamın kendi kültürünü alçaltır
Kültür üretimle büyür felsefesini ve yaşam tarzını yaratırken alt ve üst kültür üretir; toplumun yaşam felsefesi ile yeniden üretime katılır. Oysa üst tabakası zenginleşirken alt tabaka fakirleşen toplum: üretim dışı tüketici(sınıf)zenginleşmesi birleştirmez; üst, alt kültür ayrışır
******
Vahşi kapitalizm çocukları açlık, yoksullukla öldürüyor, ya halkı istibdatla ezerek asarak işkence ederek kör kurşunla öldürüyor. Yada halkta zengin fakir katmanlar yaratarak bir tarafta ilaçsız, yoksul hastalıktan diğer yanda ya kazayla yada serserinin bıçak darbesinde öldürülüyor.
Hemen hepsi kapitalizmin dengesiz ilerleme; bencil kendine birikim yaparak hem ahlakı yok ediyor ve toplumu katmanları ayırarak zulüm yapıyor. Zulüm yaparken insanlığa soykırım yapıyor. İkiyüzlü demokrasisi kendi refah içinde halk veya 3.dünya sefalet içinde sömürüsünü sürdürüyor.
*********
Sözde demokratik Avrupa emperyal sömürüsü ergen bunalımını hormon takviyesi ile özgür diye gençliği dejenere ediyor insanlık cinslerin doğal evrimi değil cinsel kırılmayı ergenlik bunalımını cinsel özgürlük gibi lanse ederek erkeği kadınlaştırıp erkeğe tecavüzü normalleştiriyor
********
Sözde demokratik Avrupa emperyal sömürüsü ergen bunalımını hormon takviyesi ile özgür diye gençliği dejenere ediyor insanlık cinslerin doğal evrimi değil cinsel kırılmayı ergenlik bunalımını cinsel özgürlük gibi lanse ederek erkeği kadınlaştırıp erkeğe tecavüzü normalleştiriyor.
************
Atlantik paktı faşizmi sonrası rus komünizmine karşı korurken Sovyet kominizmiş Rus milliyetçiliğine çözülüverdi komünizme ve şaha karşı Humeyni’yi yetiştirerek İslam dünyasını fanatizme boğdu. Irak Saddam’ı Humeyni’ye karşı destekledi İslamiyet içinde 2 düşman mezhebi 10y savaştırdı.
Rusya’nın sıcak denizlere inmesini engellemek için Afganistan Taliban’ını destekleyerek Sovyetlerin çekilirken fakir Afganistan’ı ve batının uyuşturucu üssü yaparak geri çekildi. Humeyni tüm muhalefeti yok ederek demokrasiyi rafa kaldırdı. Arap milliyetçisi Saddam batıya meydan okudu.
Batı yeşil kuşak fiyaskosu İslam’daki milliyetçi fanatik yükselişi yarattı. bop projesi yalancı Arap baharı ile statükocu milliyetçi liderler yıkıldı. Mısır hariç küçük devletlere bölündü. Mısırı fanatik Müslüman kardeşlerin elinden askeri darbe Sisi’yi batıcı iktidara başa getirdi.
İslam’ın Türkiye dahil yükselişini savaş iç savaş haline sokarak engelledi. Arap petrol sermayesi Amerika’ya akarken zengin Araplar ultra lüks hayatı yaşatarak kralların iktidarını ekonomi dışı dış güçlerle merkez kapitalizmin hizmetine sundu. Bu arada Suriye’de mezhep savaşı başlattı.
İktidarın el değiştirmesi zor olduğundan İslam’da iç savaş vahşeti İşit ile kelle kesme köle pazarları ile İslam’ın karanlık yüzünü dünyaya lanse etti. Tüm bu olanlar fakirleşen İslam ülkeleri iç savaştan kaçan iç göçü önce Türkiye sonra batıya yönelmesi pazarlıkla Türkiye’ye yıktı.
Arap göçünü seçerek Arap Müslümanları kabul etti. Buna rağmen Arap fanatizmi kendi geleneğini yaşamak isteyenler zor kullanmaya başladı. geri bırakılmış Arap dünyası sahte Arap baharında sonra batı yaşam tarzına eklemlenemedi. Uzak doğu cip; elektrikli pil, otomobil Çin devrim yaptı.
Geleneksel batı tipi ABD emperyalizmi Uzakdoğu’nun at başı giden çip lityum pil devrimi ABD’nin yeni patron tipi liderle yüksek vergilerle koruma batıya açık kaynak aktarmaya yerine ekonomiyi açık veren ekonomi yerine güney ülke duvarlarını yükseltip batıya vergi koymaya başladı.
uygarlığın merkezi batı çevresini geri bırakarak bağımlı sömürge ekonomisi 3çdünyacyarattılar. Çin komünizmi Uzakdoğu disiplini Kore Japonya ve bricks batı ekonomisine karşı Brezilya Hindistan Çin Rusya G. Afrika ekonomileri kendi dinamiklerinde alternatif ekonomi yarattılar.
******************
ABD ve Avrupa ayrışıyor. Dünyanın sömürüsüne lokomotif olan Amerika ırak savaşı Araplara finanse ettirdi. Ukrayna’yı komedi aktörle Avrupa faşizmini destekleyerek Rusya ile savaştırdı. karşılığında 500mlr$ az bulunan element istiyor. Açık ekonomi yerine Amerika kazan kazan istiyor.
ABD Avrupa’yı peşinden sürüklerken Çin ekonomisi içsel devrimle 6 gelişmiş ülkeden daha fazla üretimle dünya liderliğini ele geçirdi. Yaşlı Avrupa kendi hastalıkları, faşizm ideolojisi kendisini aşağı çeken emperyal savaş ideolojisi yerine elektrik enerjisi ile yeni dünya kuruluyor
Amerikan Avrupa’yı komünizm ve Rus korkusunu kullanarak Ortadoğu petrolü bekçiliğini yaptı. ekonomisini yeşil kuşak ve bop projesi ile Ortadoğu ve Afrika’yı stabilize ederken çevresel tüm gelişme dinamiklerini yok etti. Avrupa teknoloji Uzakdoğu’nun gerisine düşmek üzere
**********
Artık ailede sorun ciddi yargısal sorun olduğunda çocukları elinden alınmalı. Çocuk esirgeme kurumu rehabilite edilerek geliştirilmeli. Toplumun hezeyanları intiharları ve küçük çocuklarımıza karşı acımasız oluyor. Ya öldürüyor boğuyor, kesiyor; çocukları kendi krizlerinde yok ediyorlar.
************
2001 ekonomik krizi %-9küçülme ile yeni kadrolar restorasyon fikri ile geldi. Yeni yeşil kapitalist yaratma hayali kamu yer üstü-altı ekonomik değerlerini sattı. Batı uyum politika ucuz kredi alarak bürokrasi(asker sivil) ve basın, yargı meclis tekelde topladı tek adam rejimi yarattı.
Dünya gücü olma hayali bütçe açığı, kredi muslukların kesilmesi pandemi ile duvara tosladı. Enflasyon(zam) ile vergi toplama hayali ekonomiyi küçültürken tüketimi enflasyonun kesmesi ile birlikte ekonomik resesyona girdi. Faizi düşürme ekonomiyi canlandırma enflasyon freni patlattı.
faiz ve alım gücünün düşmesi Konut alımını geriletti. devalüasyon dolar yükseltti ithal girdileri yükseltmesi ile yüksek enerji fiyatları üretimi düşürdü. tarımda ve tekstilde rekabet gücünü kaybetti. muhalefet susturmak için yargı kullanılırken ülke imajını eksiye düşürdü.
Tüm bu olanlara rağmen eldeki basın, yargı ve trol propagandası ve muhalefetin kendini yenileyememesi yine seçimi kazandırdı. Enflasyon düşürme; ücretleri kısmak için TÜİK verileri ile sahte enflasyon yaratılırken ana muhalefet parti. belediye başkan içeri alınarak muhalefet eziliyor.
yargı kararını eleştiren yazarları hapis ve gezi davası ile sanatçıları içeri tıkarak gözünü korkutmak için yeni düşmanlar yaratıldı. Toplumun yazması çizmesi gerçekleri ortaya çıkarması yargıyı öcü olarak kullanarak toplumu sindiremeye çalışılıyor. Ekonomi Suriye’de çare olamadı.
Suriye yandaşa umut dağıtırken ekonomiye katkı yapamadı. Yeni bir dış geziye çıkarak yeni alanlar açmaya çalışılıyor. yeni dönemde faizi düşürerek ekonomiye kaynak aktarmaya faiz kıskacında toplumu üretime ve tasarruf yağmaya yönlendirmek için çabaları devam ediyor.
2021 krizi 20 yıllık tek adam rejimi ile başladığı yere enflasyonist rejime dönüldü. Tüketim ekonomisi üretimsizlik fazla sermaye yaratamama 3.dünya ekonomilerinin hayalleri ile ekonomilerinin örtüşmemesi tüketici sınıfın saraylarda yaşama arzusu başladığı yere geri döndürüyor.
*********
Din(Şeriat)sistemi ile dün halifelik, imparatorluk kurabilirsin. Bu kurallar dünde kaldı. Ortaçağ ideolojisi dinler dünya hızına, teknolojiye yeniden üretime katkı yapamaz. Ortaçağ gibi doğal üretim değil insansal tekno üretim, felsefesi dışında her düşünce yıkılmaya mahkumdur.
**************
Pirüpak iktidar yarattığı mitlerle yaşıyor. kendisi iyi çevresi kötü. Çevresini yaratan kendisi ama algı şampiyonu iktidar ve parti bürokrasisi hiçbir cezasızlık suç zamana bırakılarak yok ediliyor. suç lider yerine affını isteyen(suç affedilir)tüm suçlamaları kabul ederek çekiliyor.
Böylece suç somutlanmadığından yargılanamıyor. suç cezasız bırakılarak yandaş korunuyor. çevresi kötü söylemi ile tüm suçlar öznesi olmayan çevreye yükleniyor. suçlama çevreye yüklenerek cezasız kalan suç sahibi bulunamıyor. Pratikte değil sadece ideolojide yükleme yapılabiliyor.
Yargı söylemi iktidara hakaret kabul ederek muhalif terbiye etme susturmaya çalışılıyor. Muhalefet tekil çaba ve tekil söylem cezalandırılarak halka suçlu imajı yaratılıyor. muhalefet halk hareketine mitin
*****************************
Yarım kalan Türk İslam Protestanlığı Arap İslam Katolikliği ve ortodoksluğu farslarda kalmıştır yüzden Ruslar İran’a yakın Araplar Katolikler gibi fanatik ve kapalıdır. İslam’ın altın çağı Abbasî ve Türklerin İslam’a girişi ile İslam devletler bilimde yükselme yarışırlar, dönüşse tepki toplumsal olacak. Özne yargılanır; toplum baskılanır.
8-15yüzyıla İslam bilimi pozitivizm yükselişi bilime katkısı bilim adamları yükselir. Bu yükseliş Osmanlının yükselişi ile tüm İslam dünyasını içine alırken viyana kapılarına kadar genişler. Türk Protestanlığı çağa katkıları halifelik hayali ile Arap Katolikliğine geri döner.
Osmanlı yenilikçi çağdaş rolü değişmeye başlar. Hristiyanlık Katolik ve Rus ortodoksluğu ayrılırken batı Katolikliği protesto ederken hem Protestanlığı ve pozitivizmle tanışır. Küçük devletler sermaye birikimi ve roma gibi deniz emperyalizm yarışına girerler.
Osmanlı grotesk yükselişi Arap İslam(katolisizm) halifeliği ormanlıya geçmesiyle hem Osmanlı pozitivizm yıkılırken hemde Osmanlının çöküşü başlar. Tüm yenilenme çabaları Arap katolisizmine takılarak her yenilenme eğreti şekilde durur eski sistem, eski medrese eğitimine devam eder.
Cumhuriyet Türk pozitivizmle tekrar tanışır ve batı gibi modernize olmaya batıyla ekonomik yarışa girer ama üniversiteler medrese eğitimini aşamadığı ezberci, bilgiyi ölçen yapısı bilim teknik katkı yerine bürokrasiye uyumlu insan tipi yaratmak için üniversite sayısını artırır.
Üniversiteleri bilimsel çalışmaları sermaye ve devlet desteği ile dünya markası olmak yerine ekonomik çalkantıya bürokrasiye yetişmiş eleman yetiştirmiştir medreseleri yeniden açılmasına cemaatlere kadro devşirme ile üretim yerine bölüşümde pay kapmak için yarışırlar.
Aynı halifelik Arap İslam katolisizmi Osmanlının savaşlarda kaybetmeye ve rasathanenin kapatılması matbaa açma, yeni ordu kurma halifecilerin engellemeleri ile Osmanlının önce savaşları kaybetmesi sonra borçlanması borcunu ödeyemediği ve parçalama çalışmalarını bile öngörememiştir.
*******
Kapitalizm yüksek elitleri çıldırıyor. Doğayı sömürüp bitirdiler. Şimdi yüksek sosyete insan kanı içip insan etinin tadına bakıyor. Bunu da elitleri partisinde insan etinin tadına bakan insan yiyen canavarı gören sonradan görme model kendisini otel dışına atması ile ifşa oluyor.
*************
Depremzedeler siz aynı partiyi seçerek kendi dünyanızı ve kaderimizi seçtiniz. Muhalefetin icraatı yokmuş. Siz bu kafayla aynı sefaleti yaşamaya devam edersiniz. NATO mermer kafanıza makarnada atmıyorlar, önada zam geldi. Surileri öz evlat siz üvey senede bir yol yapmaya gelirler.
*************
Kural ihlali yapan vekil ceza almasın ama kemerini takmayan vizesini yaptıramayan ceza alsın. Bunları trafik terörü yaratacaklar. Adam yol verme kavgasından adam öldürüyorlar. Trafik cezasını halka ödetip kendileri avantaja geçinecekler. Kendini halktan üstün gören vekile yuh olsun.
Colani öldürerek uzun süre ayakta kalamazsın. Zalim işkenceyle öldürerek insanları kaybederek askeri cunta kurabilir. Yandaşını bir süre ferahlatır. Her ölüm, acı tarihe iz bırakarak kaybolur. Devletler savaşında zaferle yaratabilirsin. İç savaşın kazananı olmaz, toplumda herkes kaybeder.
FETÖ: ‘Humeyni gibi dönecek cumhuriyeti yıkacakmış, her cemaatin TV, bankası olsun. Sizde cemaat kurun’ M. metin*r. Cemaat ne için kurulur devlet içinde devlet olmak için.15tm olur tepede uçaklar uyutmaz. ekonomik gücü aşiretler bile yaratamadı. Cemaatte amaç büyük; aile şirketi değilse.
*****************
Herkes seçtiği, seçmediği kişiler ile hakkettiği kadar yaşar. Depremde yıkılan binayı yapan yörenin insanı. Maraş’ı Antep’i Konyalı inşa etmedi. Maraş Antep’te yaşayan inşa etti. Önce kendi ahlakımızı sonra iş ahlakını düzelteceğiz. Yalana dolana izin veren halk kendi tarih talihini çizer.
Topluma iyi bir lider yaratıp sunamazsa; bu toplum deli padişaha, tellaklara istibdatla yöneten padişaha yıllarca dayandı. Muhalefet birleşemez bölünürse daha çok (padişah oyunu)kimi koysam seçerler gücüne taparlar. Tarikat inanç sömürüsü depremi, enflasyonu atlatır. Güç güçle yıkılır
**************
Deprem insan öldürmez. İnsanları binalar öldürür. Betondan demirden ne kadar çalıp başka yere götürdüyse; ahlaksızlık hırsızlık ve göz boyama öldürür. Bu ahlaksızlığı yapan müteahhit, denetlemeye devlet ve binada oturan üç kuruşa kaderini ahlaksızlığa teslim olan cehaleti öldürür.
**********’Emekliyim evsizim.14 nasıl ev tutayım kent lokantası arıyorum diyor.’ Kent lokantasını popüler yapan ihtiyaçdır.3simit parasına sıcak yemek yiyor. Çok büyük projelerin altında kalan emekliye yaşam mücadelesine destek veriyor. Devlet mahkumu belediye açları doyuruyor. Makarna fakir.
************
Ö. Özel: ‘Gaz verseler dahi aday olmayacağım’. CHP 75 yıldır kadro ve örgütte oynanan oyunu örgüt içinden gelen lider kaldıramaz. Kılıçdaroğlu solu sağı toparladı ama sağın hainleri gene arkadan vurdular. CHP %20-33 bandını yine parti dışından 2 belediye başkanları(icracılar) ile aşıldı.
Hem devlette kontrgerilla demokrat sol düşünceyi yok etmeyi hemde halkın üzerindeki CHP algısını yeni örgütçü, icracı liderle aşılır. Klasik CHP söylemiyle değil iktidarın algılısını yıkacak söylem strateji geliştiren halk oyunu artıran; vizyonlu lider parti, halkı ayağa kaldırabilir
*****************
Kurtuluş savaşını Türk kanı suri kanı birlikte almış. Suriye’yi kim Anadolu’dan ayırdı. Mücadele etmediği için mi ayrı düştü. İngiliz’in oyununa gelip ayrı devlet kurdular. Kimle tarih yazıyorsunuz hayalinizi geçmişe taşıyamazsınız. Geriye değil geleceğe varsanız bilimle beraber yürürüz.
*********
Depremde devlet ve binaları yıkıldı. Sistem çöktü ve halk uyanmadan evi üstüne çöktü. Devlet sağlam olsa devlet binası yıkılmazdı. Depremde devleti kurtarmak için çevre ilden yardımla ayağa kalktı. Önce devleti kurtarmalıyız. devlette çürüme ahlaksızlık kendini ve toplumu çürüttü.
********
2023/6şubat atom bombası gücünde yer patladı. Önce ışıklar yükseldi, deprem sesi toz dumanlar arasında yıkılan evler apartmanlar arasında binler on binlerce insan beton binalar arasında ezildi can Verdi. Ölenlerin iki üç katı insan yaralandı. Yetim öksüz ve kimini evlatsız bıraktı.
Doğa hileyi çürük binayı affetmez. Çürük insanların eğreti binalar yıkıldı. İktidar sorumluyu 99ve23 depremcide hesap sorulmadı.2yıldan sonra konteyner evlerde yaşayan insanlar ayakta kalmaya çalışıyor. Yöre insanı iktidardan hesap sormadan yine iktidara oy verdi. Yine hüsranı yaşıyor.
**********
S.Eyyubiden sonra hristiyan haçlı seferleri ile Türklerden geri alamadıkları Kudüs’ü Araptan1948ďe parayla satın alan Yahudi yerleşti. Türklere yurdunu savunacak mecal bırakmadı Arap felsefesi. Bilimden uzaklaşan Araplar beddua ve taşla düşmana karşı koyamadı. Gazze 50b ölü terk ettiler.
Geç gelen ve geç kalan adalet yıkım getirir. Geç gelen karar, geç kalan karar kişiyi yıkıma götürür. İmamoğlu’nu Gürleke gürleyip rahat mu bırakacaklardı. Bizde siyaset kıyım ve kırım siyasetidir. Gözde hariç güçlü kim olursa oğlunu torunu boğdurmuş saraylı siyasi gelenekten geliyoruz
5 şubat 2025