Milliyetçi ümmetçi ile milliyetçiler karşı karşıya. Pragmatist yaklaşımla mafyalaşan milliyetçi parti ümmetçi, anti milliyetçi söylemi her biri iktidar pastasından pay almak için verilen tavizdir. Parti ideolojisi tutarsızlaşıyor. şehit yakını iktidar odaklı olduğundan sesi çıkmıyor.
*********
Türklerin demokratikleşmesinden öte iktidarın demokratikleşememe sorunu vardır. Ekonomik gelişme sağlayamayan iktidar daha çok baskı, tutuklama ve ekonomik krizde sadece umut dağıtır. başka planlarını uygulamanın ötesine demokratikleşmeyi gerçekleştiremez. boş vaat boş umuttur.
*******
Gelişmiş devlet kurmuş ulus toplumlar dışında Kürtler gibi ulus devlet kuramamış kavimler ancak bulunduğu ülkenin uluslararası ve ekonomik sosyal krizlerinde ülkeyi bölebilir. 80lerde demokratizasyon krizlerini aşaması idi; ulusal bölünme yaşayabilirdi.
Türkiye kendini İçsel gelişimini sağlaması ile Kürt hareketi ile gerilla savaşında liderlerinin yakalanması ile Kürt hareketi legal alanda mücadele etmek zorunda kaldı. Irak Kürt bölgesel yönetimi ve Suriye bölünmesi ile Kürt hareketi yeni talep ve iddialarını sürdürmektedir.
Doğu batı(Kürt-Türk)halkın kaynaşması doğunun basit bölünme sorunun ortadan kaldırdı. Kürtlerin dil ve kültürel gelişimi için demokratik gelişmeler katkı sağlayabilir. sağ partilerle çözülme sorunu tartışabilir ama gelişmesini ancak demokratik sol partiler gelişme sağlayabilir.
Kürt hareketini sağın çözme iddiası çözdüm demekten başka tüm demokratik çözümleri gibi iddiadan öteye geçemez. Sağ partiler paradigması teori ötesinde liderin yaklaşımları ve öngörüleri ve kendi çevresini zenginleştirme ötesine geçecek vizyon yaratamamıştır.
Asker sivil bürokrasi sınıf atlamanın dışında kendine ideolojik gelişme yaratamadı. emperyalistlerin sol demokratları öcü olarak göstermeleri sebebiyle toplum ekonomik gelişmesi yaratamamaktadır. Ekonomik gelişme ümmetçi toplumu anlayışı milli dezenformasyon yol açmaktadır.
Ulusal gelişme ekonomik ilerlemesini tamamlayamadığından her emperyal açılım ekonomiyi tüketirken sürdürülebilir ekonomi krizde boğulmaktadır. Kriz iktidarın ümmet açılımını zora sokarken ekonomi krize darboğaz sokmaktadır. İktidarı tartışma, oy kaybı muhalefete saldırı artmaktadır.
********
CHP’yi Muhalefete mahkum eden muhalefetin konforunu yaşarken öne geçersen alaşağı ederler. Zamanında değişim, iktidar için yeni kadrolar çıkarıp demokrasiye sahip çıksaydın, muhalefet demokraside yaşardın. Şimdi muhalefeti tek tek toplarken yanında ses çıkaracak kimseyi bulamazsın.
Düşünmeyi bırak hemen harekete geç diyor uzmanlar; erteleme hastalığından kurtulmak için…
*******
Baş örtüsüyle üniversite okuyamayan kadınlar sizler cumhuriyetin eserisiniz.12 eylül faşizmi kadın başörtüsünü ret eder. Cumhuriyet kamusal hayata kadını yüksek makama getirirken muhafazakar aileler başörtüsüyle kamusal hayata giremedi. İslam fanatizminde kadın odalık ve cariyedir.
Demokraside Müslüman bir toplumda kadının kamusal hayatın içine katıp özgürleştirmektir. İslam fanatizminde kadını kapatır; huri ve erkeğin kölesi hizmetçisi yapar erkek ve kadın cumhuriyetle birlikte geleneği ile özgürleşmelidir. hangi dinden olursa olsun kamusal alana katılmalı.
Türkiye dışında Müslüman toplumunda kadını kamusal hayattan uzaklaştırılmaktadır. Erkeğe bağımlı ve erkek egemen toplum birey değil köle olarak görülür. saçı için hapse atılan, oy hakkı olmayan, tek sokağa çıkamayan araba kullanamayan recm yapılan kadın kısıtlı 2.sınıf olarak ezilir.
******
Tivitin bekçileri var iktidarın hizmetçileri ama fakirin ne sahibi ne bekleyeni var. Bir tek canı var onu da kimi intihar ederek kiminin evini yakarak, kimini iş kazasında kimi göçükte kimi(çoğu ahlaksız insanların yaptığı binada) depremde kimi hapislerde ölüyor, öldürülüyor.
Geri kalmış sermaye birikim yapmak için vahşi kapital kimi kızıla, sarıya kimi yeşile bürünüyor.3.dünyanın kaderi ölüm ve kaza oranı yüksek. azınlık yüksek sarayda şatafat içinde aşağıdakiler barakada ilk selde, göçükte çoğu da ilk depremde yıkılıp gider kendine kazdırılan mezarına.
*******
İslam vandalizm ve vahşeti devam ediyor. Ortaçağ zihniyeti ile kadını köle cariye gören siyah örtüyle kapatıp evde saklanan mal olarak gören İslam anlayışı kadına yaşam hakkı tanımaz. Kendi kirlettiği kadını yine ortaçağdaki gibi recm(taşla)öldürme kılıçla adam kesmek mübah olur.
Üretimin az olduğu malın az satıldığı yerde düşünce ve adamlar satılıktır. Meslek ve içinde düşünceleri ile birlikte insanlık satılıktır. Düşünce ve fikrin değeri olmadığında üretim olmaz üretimin olmadığı yerde para her şeyi satın alır; satın alamadığı insanı çok ucuza canını satar.
********
Hollanda Konya kadar büyüklüğü ile tarımsal üretimde dünya ikincisi. Konya, Çukurova, kaz ovası, amik, muş ovası, Iğdır ve Bursa ege ile kendine zor yeten tarımı ile konuşarak dünyaya hakim olmaya Suriye’yi il katmaya uğraşırken bilim teknik üretemeyen üniversitelerimizle; övünemiyoruz.
**********
Kimlerin satın almadı ki. En çok söven parti başkanı. En hızlı askeri, en hızlı baro başkanı, en milliyetçi başkanı, milliyetçi cumhur adayı, CHP başkan adayını, en sarsak, en kurnaza kadar muhalefeti dağıtarak kazanıyor. Kreme kaçıncı mahkeme; en hızlı Prof.ü satın aldı. Bravo muhalefete.
*******
Adalet ve yüksek adalet 13 yaşındaki kıza rızası vardı diye 26 erkeğin sırayla tecavüzü onaylamış. Ceza ehliyeti olmayan 13y kıza tecavüz 8 yaş kızlarını öldürüp dereye atan.9 yaş ki kızı kimi 30y kimi 70yş satanlar bunların hepsi doğu insanının kız çocuğuna verdiği değersizliktir.
********
Pragmatist, faydacı, eklektik, omurgasız sol siyasetten ancak müzmin bir muhalefet çıkar. Bu jargon sağ siyasetin kayar yüzer oy potansiyelidir. sağ parti her şeyi satın aldığı gibi sol siyaseti, demokratları satın alırsa; ince gibi muhalefete muhalefet, Çelebi gibi dönek yaratırsınız.
Sol demokratlar ahlak sahibi ve düşünce sahibi olmalı. Sivrilenleri sahneye koyarsan kim daha çok verirse oraya gider. Siyaset yenilenmezse yenilen hep yenilmeye muhalefete muhalefet ederek iktidara yanaşmaya çalışacaktır. Sahneden düşen Şener gibi iktidara hizmeti için ziyaret eder
******
Zengin çocuğu sermayesiyle fakir çocuğu bilgi ve zekasıyla bir yerlere gelir. Tarihin cilvesi az okumuşlar çok okumuşlar yönetmesidir. Daha vahim olan Okur yazar olanların muktedir, iktidarı ele geçirmesidir. Humeyni’ye özenen FETÖ’cü 70b kişiyle ülkeye girebilseydi; 15t hüsran olurdu
**********
Alevilik bir ırk değil bir yaşam tarzıdır. Cemle ibadet yapar. Yol kardeşliği ile büyür, ahlakı yol ve erkan ile beraber yürür. Kimi hacı bektaşın yolundan gider kimi çelebinin. Sünni felsefesinin iktidar için oynaklığına alternatif bir yaşam sunar. Tüm muhaliflere kapısı açıktır.
*******
Adalet yerini bulmazsa adil olamazsınız. Kimse sizin için Bir şeyler yapmayacaktır. Kendine yeter, fakirin önünden alırsınız ama fakir yediği ayazı açlığı unutmaz. adalet yoksa ahlakta yoktur ahlak yoksa toplumda ruhlar esir alınır. Zalim, mafya zenginleşir; halk ve aydınlar altta ezilir.
*********
Bir din ne kadar arkaizme radikalizme inmeye çalışıyorsa o kadar fanatik olur, o kadar vahşi vahşi olduğu kadar soykırımcı olur. Gücü yeten vahşice Hamas gibi cesetleri parçalatır. Daha çoğuna gücü yeten Yahudi kadın çocuk hepsini soykırım yapar. Dini fanatizm vahşete sınır tanımaz.
Tanrısı para olan kapitalist; sanki tanrı onu seçmiş gibi zenginliği Allah verdi diyor. Devletten 50m$ hibeyi yandaşlarımı tanrımı verdi. devletin içine onun tanrısı mı sızdı yoksa onu adamlarımı vardı. fakire emekliye memur zam değil de o zata milyon dolar teşviki hangi tanrı veriyor.
Her seçim bir geçinme çeşididir. seçimin üst tabaka yana olan yönetici(tanrı) fakir ve ücretlinin nasıl yaşayacağını belirler. Toplumunu düşünen refahını artırır. Cihana güç olmak isteyen hayalleri ile toplumun hayalini yıkar kendi hayalini koyar. halk ızdırap içinde ayakta yıkılır
Halk kurtarıcı bekler. Hayalleri yıkılanlar perişan olur. kimi çarklarda kimi hapislerde ezilir. İktidarın hayaline katılan üsttekiler pastadan büyük pay alırken alttakiler üstlerine atılan paketleri yakalayan mest olur. kalabalık eşinmeye gazı yedikçe cehalet kükremeye devam eder.
*******
Nasıl kapitalistler eline kelepçe takmak. Ya kapitali olmayan anti kapitalistlere kelepçe takınca filim gibi seyrediyordunuz koltuklardan. Size söylemediler mi demokrasinin herkese lazım olacağını paranın her kapıyı açmadığını. Eli cebinde koltuğundan tutup götürürler merkeze…
**********
TÜSİAD devletle büyüdü darbelerden ambargolardan geçti. Müsiad sen ne yaptın.24 yıldır tek partinin desteği,5 li c*te ile cumhuriyeti her şeyini sattın. Motorsuz tank, küçük uçak emlak, para bitti; Ortadoğu bataklığında Suri ve arap besliyorsun. Dünyayı bırak Türkiye’de bile markan yok
***************
İktidarsız solun iktidar için sadece tivit atması kendi gazınım alıyor. Yoksa salonda mazıyım takıyor. Eylem sokakta düşünce salonda büyür. Sürekli düşünce büyütüp hep aynı terenayi çalıp söylüyorlar. Meydanlar, sokaklar öfke ile dolar; korku ile solar. Korkak aslan salonda kükrermiş.
Anayasayı baba yasayı, tüsiadı Müsüad ı hatta küsuratı kaldıralım. TÜSİAD kolunu bağlayıp götürürler; bundan sonra ne yapacaklar odamı sodamı oldukları ortaya dökecekler. Anayasayı baba yasayı, tüsiadı müsüadı hatta küsuratı kaldıralım. TÜSİAD kolunu bağlayıp götürürler; bundan sonra ne yapacaklar odamı sodamı oldukları ortaya dökecekler. Demokrasinin olmadığı yerde sert rüzgarın dün sana bu gün bana yarın kime vuracağı ve nerde duracağı bilinmez demokrasinin olmadığı yerde sert rüzgarın dün sana bu gün bana yarın kime vuracağı ve nerde duracağı bilinmez.
********
Havuç ve sopa çalıştıran liderler gündem yaratan liderlerdir. hızlı karar verir dost ve düşman ayırmaya ve yeni gündemdeki olası muhalifleri elimine etmek için kullanılır. Yada diktatörler koltuğunu korumak için yeraltı örgütleri ikili oynaması havuç- sopa taktiği yerini korur.
******
Feodalizmde doğan din doğayla bir ve beraberdir. Bir yanı doğa gibi tanrı gibi acımasız vahşi bir yanı ilk bahar gibi her şeye kucak açar her şeyi büyütür ‘Kapitalizm yeni bir dindir; bankaları kilise, patronları din adamı, zengin cennette, fakir cehennemde tanrısı para’ demiş düşünür.
İmam her konuda konuşacak paran var diye TÜSİAD konuşamazsın. konuşursan soruşturma açar yada şirkete kayyum atarlar. Sıra sana geldi TÜSİAD cukkaları yerken iyiydin. Şimdi sana da dokunacaklar imamlar konuşuyor diye sende konuşacan. onlar alim, seni uzan gibi yaparlar hadi konuş…
*********
Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk olarak kabul edilir. Alman devlet yasaları vatandaşı isen alman kabul eder. Eğer ki devlet eyalet bölünür kendini nasıl tarif ederse odur. Yoksa kimseye kürdü gürcüyü asimile edip Türkleştirmiyor. yasaları devlet yapar halkını ona uydurur.
*******
Demokrasiyi içine sindiremeyen lider olamaz. Herkesi yeteneği, yettiği yere kadardır. İslamiyet’te hoşgörü ve tahammül kalmamış düşman zıt kardeşe dönüşmüştür. Liderlik(padişah) imparatorluk geleneği saray veya siyasetin altından üstüne kadar muhalefetsiz 2.adamı harcama yeridir.
oda başkanından tutunda dernek başkanı muhtarlık ve muhalefet liderliği başına iş gelse de ecel gelene kadar ayağını sürüyene kadar lideri yürütür. Tabi yenilenme değişim olmadığından içindeki çürükler elenir diğer lidercikler direnir. Sultanda eceline kadar oda yada şey başkanı olur.
Chp 33y İnönü başkanlığı lider. Ecevit İnönü’yü devirerek başkan oldu 8y,darbe yıktı. Baykal kaybetti ama15y,don davası gitti. Kılıçdaroğlu 13y hep kaybetti. Özgür özel geldi. siyasetin sol ve demokrat olduğunu iddia eden parti iktidarı kaybetmiş ama koltuğu bırakmayan demokrat imparatorluğu.
19 şubat 2025
Ayrıca Kontrol Edin
Twitter yazılarım14
8 mart dünya emekci kadınlar günü kutlu olsun. Kadının özgürlüğü dünyanın özgürleşmesi demektir ****** Bizdede …