Ankara 10..10.. &15 Karalandı (kana boyandı)

                   İlk gün 30 ölü ikinci gün 95 ölü gün be gün ölümler artarken üçüncü günde hala ölenlerin sayısında çelişkiler devam ediyor. Demirtaş a göre 128 ölü; kanlı pazar türküsünü söylerken kanlı cumartesini yaşayan barış için halay çekenlerin kameralar karşısında canların ölümü.

                     Hemen hepsi polisin, toplantı yürüyüşü yapanları birbirlerine karşı gardını almışken patlamanın olması; meydanda ölü ve yaralı varken hala toplantı yapanları  öcü olarak gören polisin galeyana gelenleri gaz ve fişek atması olayın hala farkındalığını anlayamayan devlet ancak patlamanın büyüklüğü karşısında (tüm dünyada yankısı ) karşı bir gücün hemde başkentin göbeğinde olması infialin büyüklüğünü ortaya serdi. Ve Devlet ölenleri sahiplenirken üç günlük yas ilen etti.

                     Tüm bu o anlar yaşanırken iktidardaki geçici hükümet partisi yıllardır yaşadığı terörün yönü değişmiş kendisine yönelmeyen terörün kendi hakim olduğu alanda burnunun dibinde kendisine de uyarı niteliği taşıyan bu terör tüm toplumda ve dünya da yankı uyandırdı. Düşman büyük ve gizli bir güç (tüm dünyayı hedef alan) ülkenin her yanına sızmış (Adıyaman)bağlaşıklık yaşanmış ama bu ortak düşman (muhalif) üzerinde sol ve radikal, kürt radikal grupları hedef alınmıştı.

Hükümet 13 yıllık iktidarına 2001  Türkiyenin ekonomik krizinde çözüm üreten diri bir kadro olarak iktidara geldi. Eski köhnemiş it dalaşı içindeki Anap ve Adalet partisi uzantıları iktidardan uzaklaşıp tarihin parti çöplüğüne giderken Ak parti güçlü bir kadro farklı bir lider kadrosu ile krizi iyi çözümleyerek tek başına hükümet kurdu. Ayakta kalan partiler zaten uzun süredir iktidar olamamış bu nedenle muhalefette kalarak iktidar tarafında fazla eskitilmemiş Chp  ve Mhp   muhalefette kendilerine tekrar yer bulabildiler. Yeni hükümet sistem ile mücadeleye başladı. Kafalarındaki iktidar hayali ile  70 yıldır TC de ezilme ve kendilerine zulüm yapıldığı edebiyatı ile kamuoyu oluşturuldu. Başörtüsüne özgürlük gazetelere manipüle etme ve ele geçirme yandaş medyaya kurma mücadelesine başlandı. Üniversiteler, Asker ve Yargı ile basınla bilek güreşi ile geçen süreç  ve iktidarını pekiştirme ile ve kamu kurumları  yargı ile mücadele içinde 5 yıl geçti.

hakkında admin

Ayrıca Kontrol Edin

Muş ovasında karlı ilk bahar Lale ve murat Köprüsü manzarası

Muş (Ermenice: Մուշ, Kürtçe: Mûş), Muş ilinin merkezi olan ve ile ismini veren şehirdir. Ayrıca …

Bir yanıt yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!